20 cadre militare din Cluj, 10 ofiteri si 10 subofiteri, detasati la Spitalul din Suceava

Ministerul Apărării Naționale a făcut public că 10 medici militari de diferite specialități și 10 subofiţeri sanitari din cadrul Spitalului Militar „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca au fost detașați la Spitalul Județean Suceava pentru două săptămâni.

Echipa de specialiști condusă de secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Ionel Oprea, şi colonelul medic Daniel Derioiu, managerul spitalului, a făcut o primă evaluare a situației de la Spitalul din Suceava.

„Au fost evaluate şi analizate resursa umană, necesarul de materiale, precum şi schimbarea şi îmbunătăţirea circuitului epidemiologic pentru reducerea riscului de contaminare atât al personalului medical, cât şi al pacienţilor internaţi în unitatea medicală. Totodată, a fost instituită continuitatea pe tură operativă a spitalului”, menționează MApN.

S-au instituit noi proceduri de dezinfecţie în interiorul spitalului conform indicațiilor epidemiologice, a precizat sursa citată de Antena3.

„A fost efectuat instructaj cu tot personalul medical și auxiliar despre purtarea echipamentului de protecție. Noua echipă managerială a solicitat Ministerului Apărării Naţionale să sprijine cu personal medical militar activitatea din Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiul Suceava, pentru a asigura continuitatea în secţiile medicale. În acest sens, MApN a dispus prin Direcţia Medicală să suplimenteze cu personal medical militar unitatea medicală din Suceava”.

Continuarea pe Antena3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *