Ministrul Sanatatii: La 1 iunie va începe un studiu la nivel național pentru a afla gradul de imunizare al populației la coronavirus

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru a declarat ca de la 1 iunie se va demara un amplu program prin intermediul caruia se va verifica la nivel national, regional si local gradul de imunizare a populatiei la coronavirus, precum si felul in care aceasta pandemie va putea evolua pe teritoriul tarii noastre.

„Vreau să vă asigur de toată colaborarea mea, dar, în acelaşi timp, vă spun că (…) nu s-a terminat. Dacă astăzi suntem un pic mai relaxaţi, este pentru că este un pic mai bine, dar nu este foarte bine. Va fi o perioadă lungă până când vom avea viaţa de dinainte de COVID. (…) De o lună şi două săptămâni de când sunt ministru, n-am precupeţit niciun efort de a face ceea ce este corect pentru sistemul sanitar şi pentru populaţia din România (…).

Suntem într-un moment în care nu am trecut de perioada grea. Am prezentat situația la zi a numărului de cazuri, a numărului de decese, a spitalelor care tratează COVID. Suntem într-un moment în care politicul nu trebuie sa ia locul profesiei, în care sănătatea trebuie să primeze. Chiar dacă factorul politic a reînviat, să ne menținem într-o relație strict medicală pentru că poporul român are nevoie de sănătate, nu de o dispută politică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *