Ștefan Mandachi a făcut bilanțul donațiilor de la 1cm.ro – Peste 33.000 donatori și aproape 1,5 milioane de euro

Ștefan Mandachi a făcut joi bilanțul campaniei inițiate și demarate de el în luna martie. Omul de afaceri a declarat că la campania 1cm.ro s-au raliat peste 33.000 de donatori de pe toate continentele și s-au strâns aproape două milioane de euro.

Astefel, la conferința de presă ținută la Hotel Mandachi, antreprenorul sucevean a făcut anumite precizări clare. El a subliniat că din donații s-au strâns 1,5 milioande de euro, iar din licitații și alte bunuri, încă aproximativ 500 mii euro. Practic, suma strânsă la inițiativa lui Mandachi este una uluitoare. Practic este un record național greu de egalat, și reprezintă cea mai mare sumă strânsă vreodată de o persoană fizică în România.

De-asemeni, la Autostrada de la Suceava, Ștefan Mandachi a prezentat și noul camion de terapie intensivă pe care l-a achiziționat cu bani provenind din donațiile acumulate ca urmare a campaniei www.1cm.ro. Unitatea mobilă achitiziționată pentru spitalul din Suceava este prima achiziționată prin fonduri strânse exclusiv de către o persoană fizică și a costat 700 mii euro, fiind achiziționată într-un timp record, la un preț excelent, din Turcia. Capacitatea camionului este de 12 paturi, acestea putând fi vitale în cazuri viitoare de pandemii sau dezastre naturale, cum ar fi calamități sau cutremure.

Mandachi a evidențiat faptul că pentru această unitate mobilă o contribuție extrem de importantă a avut-o compania Unilever și Vasile Armenean, reprezentantul companiei, Ionuț Ilie, fiind prezent joi la Hotel Mandachi la prezentarea camionului achiziționat din Turcia. Omul de afaceri sucevean a arătat că pe camion sunt înscrise numele tuturor celor care au donat fonduri în cadrul campaniei „1cm.ro”. De asemenea, el a precizat că în zona primului metru de autostradă din Moldova va fi construit un wall of fame, pe care vor fi menționate numele tuturor celor care au făcut donații.

Pe de altă parte, omul de afaceri Ștefan Mandachi a făcut un bilanț al campaniei „1cm.ro” pe care a inițiat-o pentru a veni în sprijinul spitalelor din județ în lupta împotriva noului coronavirus. Campania a constat, în principal, în vânzarea simbolică a centimetrilor din primul metru de autostradă din Moldova.

El a subliniat faptul că toți banii au ajuns în conturile Crucea Roșie Suceava și nici un leu sau euro nu s-a folosit pentru promovarea campaniei sau pentru alte cheltuieli, acestea fiind suportate din banii lui proprii.

Eu nu m-am atins de nici un cent din banii care au intrat în conturile Crucea Roșie în cadrul acestei campanii”, a precizat Mandachi. El a mai adăugat că, mai mult, personal a livrat peste 22.200 de meniuri persoanelor implicate în lupta împotriva noului coronavirus de la spitale sau alte instituții din Suceava, Fălticeni și Rădăuți. De asemenea, omul de afaceri sucevean a amintit și faptul că 85 de camere din hotelul de cinci stele pe care îl deține au fost oferite gratuit personalului medical din Suceava. Ștefan Mandachi a ținut să le mulțumească tuturor celor care au contribuit în cadrul acestei campanii, evidențiind donațiile făcute de Unilever, de 270.000 de euro, şi de omul de afaceri Vasile Armenean, 50.000 de euro. De precizat că din punctul de vedere al persoanelor fizice care au făcut donații, cea mai mare dintre acestea este cea a lui Ștefan Mandachi. Acesta a donat efectiv o sumă de 60.000 de lei. Omul de afaceri a mulțumit și celor care au făcut donații în obiecte, precum și marilor sportivi români și personalităților care au sprijinit campania. Mandachi a precizat că în momentul de față în conturile Crucea Roșie mai sunt circa 650.000 de euro din banii strânși în această campanie, motiv pentru care intenționeză să-i întrebe pe suceveni pe ce ar trebui să fie cheltuiți acești bani.

”Nu candidez nici la primărie, nici la altă funcție din oraș sau din Județ”

Ștefan Mandachi a ținut să mai infirme încă o dată că nu intenționează să ocupe vreo funcție în județ: ”Nu intenționez să candidez pentru nici o funcție politică, nici la primărie, nici la altceva”. Ștefan Mandachi a spus că a văzut că în mediu online a fost lansată o petiție pentru susținerea candidaturii sale, în cadrul căreia s-au strâns circa 5.000 de semnături, însă a subliniat faptul că nu va candida. „Nu eu am inițiat această campanie de strângere de semnături. Nu candidez la nici un post politic. Nu vreau nici primar, nici altceva. Eu sunt antreprenor”, a spus Mandachi. El a mai adăugat că în tot ceea ce a făcut până acum nu a fost inspirat de nici un politician, conform Monitorulsv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *