Dosar penal pentru proprietara unei pensiuni care nu a respectat autoizolarea

Un echipaj de poliţie împreună cu reprezentantul DSP si 2 lucrători din cadrul Detaşamentului de Jandarmi Vatra Dornei, s-au deplasat la domiciliul unui bărbat confirmat pozitiv cu virusul COVID-19, aflat în autoizolare, împreună cu membrii familiei sale.

În urma controlului efectuat s-a stabilit că bărbatul şi soacra sa, respectă măsurile de autoizolare impuse la data de 16.10.2020 de către DSP Suceava, măsură care va expira în data de 29.10.2020, aceştia fiind carantinaţi în camere separate ale imobilului unde îşi au domiciliul, curte în care se află însă şi o pensiune administrată de soţia bărbatului.

S-a stabilit că femeia care administrează pensiunea, faţă de care s-a dispus măsura autoizolării începând cu data de 16.10.2020, nu a respectat regulile de distanţare socială şi perimetrul în care trebuia să execute autoizolarea, prin faptul că aceasta a cazat începând cu data de 23.10.2020 un număr de 12 turişti în clădirea amplasată în partea inferioară a curţii locului de domiciliu.

Cu ocazia verificărilor, au fost identificaţi cei 12 turişti cazaţi, urmând a se stabili care dintre aceştia au intrat în contact direct cu femeia care nu a respectat regulile impuse de măsura autoizolării la locul de domiciliu. De asemenea reprezentantul DSP prezent la faţa locului a sancţionat-o contravenţional pe femeie conform reglementărilor în vigoare.

În cauză s-au întocmit dosar de cercetare penală în care se efectuează sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor”.

Sursa: AGERPRES.RO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *